ⓘ Zagrebačka škola za menadžment

                                     

ⓘ Zagrebačka škola za menadžment

Zagrebačka škola za menadžment - VERN ili skraćeno ZSM, bila je privatna visokoškolska ustanova s pravom javnosti. Nakon 2009. godine djeluje kao dio obrazovne grupacije VERN te je 2011. godine u potpunosti integrirana u isto veleučilište i kao pravna osoba prestala postojati.

                                     

1. O ustanovi

Zagrebačka škola za menadžment je osnovana 2001. godine od strane Instituta za turizam iz Zagreba, u suradnji s "The Institute of Commercial Management" iz Londona, Velika Britanija prema Zakonu o visokom školstvu Republike Hrvatske. U veljači 2009. Zagrebačka škola za menadžment pridružila se obrazovnoj grupaciji VERN u čijem je sastavu istoimeno Veleučilište VERN. Tom je akvizicijom grupacija VERN ušla u vlasničku strukturu ZSM-a s udjelom od 80 posto.

                                     

2. Studij

ZSM provodi stručni prijediplomski u trajanju od tri godine i 6 mjeseci, odnosno 7 semestra i specijalistički diplomski stručni studij u trajanju od dvije godine, odnosno 4 semestra. Studij se nakon završene druge godine prijediplomskog studija dijeli u dva smjera: turistički menadžment i hotelski menadžment. Završetak stručnog prijediplomskog studija donosi 210 ECTS bodova, a studenti koji ga završe stječu naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica baccalaureus/baccalaurea ekonomije turističkog ili hotelskog menadžmenta bacc.oec. Završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija stječe se dodatnih 120 ECTS bodova i zvanje stručni/a specijalist/specijalistica turističkog menadžmenta struč.spec.oec. - razina stručnog magisterija.

                                     

3. Nastava na ZSM-u

Program na Zagrebačkoj školi za menadžment je strukturiran tako da se u prve dvije godine studiraju osnovni ekonomski kolegiji, te kolegiji potrebni za usvajanje osnovnih menadžerskih znanja i vještina. Nastavu provode stručnjaci Instituta za turizam, predavači s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, i dr. Terenska nastava koja se izvodi po Hrvatskoj i inozemstvu takoder je sastavni dio studija turizma.

                                     

4. Integracija u Veleučilište VERN

U travnju 2011. godine dovršena je potpuna integracija Zagrebačke Škole za Menadžment ZSM Veleučilištu VERN, koja je započela 2009. godine. Oba studija koja je nekada izvodila Zagrebačka škola za menadžment, od tada se izvode kao VERNovi studiji, a svi alumniji ZSM-a, te aktivni i budući studenti postali su dio VERNovog Alumni kluba koji broji više od 3.000 bivših studenata.

                                     

5. Vanjske poveznica

  • Javno.hr o preuzimanju ZSM-a
  • Zagrebačka škola za menadžment
  • Poslovni.hr o prvoj akviziciji u obrazovnom sustavu RH
  • Veleučilište VERN
  • Institut za turizam
  • Institute for Commercial Management
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →