ⓘ Tajna društva

Otrovna Ivy

Otrovna Ivy može značiti: Otrovna Ivy - film iz 1992. Otrovna Ivy 2: Lily - film iz 1996. Otrovna Ivy: Novo zavodenje - film iz 1997. Nadimak biljke poznate pod imenom Toxicodendron radicans Otrovna Ivy - lik iz stripova u izdanju DC Comicsa Otrovna Ivy: Tajno društvo - film iz 2008.

Vitezovi templari u slobodnom zidarstvu

Vitezovi templari, punim imenom Ujedinjeni vjerski, vojni i masonski redovi Hrama i svetog Ivana od Jeruzalema, Palestine, Rodosa i Malte, bratski su red povezan sa slobodnim zidarstvom. Za razliku od početnih stupnjeva dodijeljenih u regularnoj masonskoj loži, koja uvjetuje samo vjeru u Vrhovno biće bez obzira na vjersku pripadnost, Viteški red templara jedan je od nekoliko dodatnih masonskih redova u kojem je članstvo otvoreno samo masonima koji ispovijedaju kršćanstvo. Jedna od obveza koje sudionici reda moraju izjaviti je zaštita i obrana kršćanske vjere. Riječ "ujedinjeni" u njihovom ...

Bingo (tvrtka)

Bingo import export Tuzla d.o.o. je bosanskohercegovački trgovački i ugostiteljski lanac sa sjedištem u gradu Tuzli, u naselju Bosanska Poljana. Bingo je najveći maloprodajni i ugostiteljski lanac u Bosni i Hercegovini. Bingo trenutno ima 7.200 zaposlenih i 194 podružnice širom Bosne i Hercegovine. Slogan Binga je Kralj dobrih cijena!

Glazba i umjetna inteligencija

Poznato je da su istraživanja umjetne inteligencije utjecala na medicinsku dijagnostiku, trgovanje dionicama, kontrolu robota i nekoliko drugih područja. Možda je manje popularan doprinos AI u području glazbe. Ipak, umjetna inteligencija i glazba već je dugo uobičajena tema nekoliko konferencija i radionica, uključujući Medunarodnu konferenciju o računalnoj glazbi, Konferenciju računalnog društva i Medunarodnu zajedničku konferenciju o umjetnoj inteligenciji. Zapravo, prva medunarodna konferencija o računalnoj glazbi bila je ICMC 1974, Michigan State University, East Lansing, SAD. Trenutna ...

Gruzijska mitologija

Gruzijska mitologija odnosi se na mitologiju pretkršćanskih Gruzina, autohtone gruzijske etničke skupine Južnog Kavkaza. Mnogi znanstvenici smatraju da se mitologija naroda Kartvelijaca pojavljuje s osnivanjem kraljevstava Diauhi, Kolhida i Iberija. Proto-Kartvelijci potječu iz antičke Anadolije, gdje bi njihove vjerske ideje došle u kontakt s idejama Hatija, Hetita, Hurita, Urartua i Armenaca. Kasniji utjecaji uključuju mitologiju starih Grka, Vajnahsku mitologiju i mitologiju Iranaca, a potonja obuhvaća oba sustava vjerovanja sjevernoiranskih nomadskih Skita i Sarmata, još uvijek donekle ...

Frederick Douglass

Frederick Douglass bio je američki socijalni reformator, abolicionist, govornik, književnik i državnik. Nakon bijega iz ropstva u Marylandu, postao je nacionalni voda abolicionističkog pokreta u Massachusettsu i New Yorku. Postao je poznat po govorništvu i pronicljivim zapisima protiv ropstva. U skladu s tim, abolicionisti su ga u svoje vrijeme opisivali kao primjer velikog intelektualca, što je bilo protiv mišljenja robovlasnika da robovi nemaju intelektualnu sposobnost da funkcioniraju kao neovisni američki gradani. U isto vrijeme, sjevernjacima je u to vrijeme bilo teško povjerovati da ...

                                     

ⓘ Tajna društva

Tajna društva su skupine ili udruge s odredenom zavjereničkom pozadinom. Tajna društva okupljaju osobe zajedničkih interesa koji mogu biti motivirani prosvjetiteljskim, političkim, ekonomskim, duhovnim, vjerskim, misticnim, okultnim ili ezoteričnim ciljevima.

Takva društva često vrše obred inicijacije čiji je cilj upoznavanje novih članova s pravilima skupine. Nove članove kontaktira voda društva, ili potencijalni članovi sami otkriju društvo i mjesto gdje se okupljaju i onda se pridruže.

Osnovni kriterij tajnih društava je i u današjici ponekad i samo navodno postojanje tajnog znanja koje se prenosi unutar tajnog društva. Nadalje je cesti i nedostatak o znanja o tajnom društvu u javnosti uvjet da bi ga se smatralo tajnim društvom, stvaranje osobnih veza izmedu članova organizacije kao i tajni obreda članova skupine.

Tajna društva postoje u svim razdobljima povijesti i u današnje vrijeme.

Predstavljali su ili predstavljaju često sadržaje i ciljeve koji su suprotni s društvenim normama doba u odredenoj zemlji.

Izmedu ostalog su bila i revolucionarna, a u moderno doba i demokratske, socijalističke, komunističke i anarhističke skupine.

Razotkrivanje njihovog postojanja pratilo bih neuspjeh njihovih tajnih ciljeva i učinilo ih ranjivim.

Primjeri za tajna društava su:

  • Sionski priorij
  • Masoni
  • Iluminati
  • Templari
  • Skull and Bones
  • Pitagorejci
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →