ⓘ Obrazovanje u Hrvatskoj

                                     

ⓘ Obrazovanje u Hrvatskoj

Predškolski odgoj u Republici Hrvatskoj obuhvaća odgoj, izobrazbu i skrb o djeci predškolske dobi, a ostvaruje se programima odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi za djecu od šest mjeseci do polaska u školu.

                                     

1. Osnovna škola

Sva djeca u Hrvatskoj koja do 1. travnja tekuće godine navrše šest godina obuhvaćena su obvezom upisa u osnovnu školu iste godine. Osnovna škola traje osam godina i obvezna je za svu djecu u dobi od 6 do 15 godina.

                                     

2. Srednja škola

Sustav srednjeg obrazovanja u Hrvatskoj obuhvaća:

  • gimnazije - općeobrazovne srednje škole, u trajanju od četiri godine ;
  • strukovne škole, koje se dijele na tehničke škole u različitim stručnim područjima i ostale stručne škole u različitim područjima, u trajanju od četiri godine;
  • umjetničke škole, u područjima plesne, glazbene i likovne umjetnosti, koje takoder traju četiri godine;
  • industrijske i srodne te gospodarske i obrtničke škole u trajanju od tri godine, koje obrazuju polaznike za odredena zanimanja u svim navedenim područjima.
                                     

3. Visoko školstvo

Školovanje na sveučilištu traje tri godine šest semestara za prvostupnika preddiplomski studij i pet deset semestara za magistra struke ili šest dvanaest semestara za doktora struke diplomski studij. Poslijediplomski, doktorski studij traje tri godine šest semestara. Naobrazbu za razinu prvostupnika nude i veleučilišta te visoke škole. Osim sveučilišnih, postoje i razni stručni i specijalistički studiji.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →