ⓘ Elektrostrojarska škola Varaždin

                                     

ⓘ Elektrostrojarska škola Varaždin

Elektrostrojarska škola Varaždin je javna srednja tehnička škola u Varaždinu.

MEC - Školski centar za stručno obrazovanje metalskih i elektrotehničkih kadrova postoji od 1962. god. MEC, danas ESŠ.

Reorganizacijom škola u RH mijenja naziv u Elektrostrojarska škola Varaždin. Od 1.9.1992.god. škola je upisana u sudski registar kod Trgovačkog suda u Varaždinu.

                                     

1. Misija

Danas je više nego ikad naglašena potreba za daljnjim obrazovanjem i stalnim usavršavanjem, što naši učenici mogu ostvariti upisom na Visoku Elektrotehničku Školu koja djeluje od jeseni 2001. god. Škola je od studenoga 2004. godine postala ECDL ispitni centar, što znači da kandidati mogu dobiti medunarodno priznatu računalnu diplomu.

                                     

2. Općenito

Djelatnost škole obuhvaća odgoj i obrazovanje mladeži i odraslih za stjecanje srednje stručne spreme i stjecanje znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja. Jedan od osnovnih ciljeva naše škole je da učenicima pruži prvorazredno obrazovanje u području:

  • strojarstva
  • PT prometa
  • računalstva
  • grafike
  • web dizajna i multimedijalnih tehnologija
  • elektrotehnike

Trogodišnja/Četverogodišnja zanimanja

Alatničar, autoelektričar, bravar, elektroinstalater, elektromonter, elektroničar-mehaničar, finomehaničar, glodač, grafičar dorade, grafičar pripreme, grafičar tiska, grafičar dizajner multimedijskog sadržaja, grafički urednik, puškar, tokar, precizni mehaničar. Tehničari: Tehničar za računalstvo, elektrotehničar, tehničar za elektroniku, tehničar za mehatroniku, tehničar za telekomunikacije, tehničar pt prometa.

                                     

3. Oprema

Odgojno obrazovni program ostvaruje se u okviru četverogodišnjeg i trogodišnjeg nastavnog plana i programa.

U radionicama i praktikumima škola obavlja uslužnu i proizvodnu djelatnost, te vrši prodaju vlastitih proizvoda. U prostoru restorana "Elektron" nude se ugostiteljske usluge.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →