ⓘ Obrazovanje

Magisterij

Magisterij može značiti: Magisterij katoličanstvo, službeno katoličko crkveno učenje koje se nalazi u dogmatskim formulacijama, papinskim i koncilskim dokumentima. magistar, stručni ili znanstveni stupanj u visokoškolskom obrazovanju. magistarski rad, znanstveni rad kojega izrada i obrana omogućuje stjecanje naslova magistra, magistarska radnja, magistarski rad, završni ispit na postdiplomskom studiju; Ostalo: upraviteljska nadzornička služba; upravljanje, naučavanje;

Delfin

Delfin može značiti: Slavko Delfin 1909. – 1983., hrvatski arhitekt i sportski radnik. Udruga za promicanje obrazovanja Delfin - udruga za promicanje znanja i unapredivanje obrazovanja u Hrvatskoj. Delfin ili leptir - natjecateljski stil u plivanju. JK Delfin - jedriličarski klub iz Tivta u Crnoj Gori. Aero L-29 Delfín NATO naziv: "Maya" - čehoslovački vojni školski zrakoplov. VK Delfin - vaterpolski klub iz Rovinja. Vidi još: Oceanski dupini Delphinidae - morski sisavci

Édouard Louis

Louis se rodio i odrastao u Hallencourtu, Francuska, u siromašnoj radničkoj obitelji. Prvi je član svoje obitelji koji je studirao na fakultetu: 2011. godine primljen je na École Normale Supérieure, a obrazovanje je nastavio na School for Advanced Studies in the Social Sciences u Parizu. Njegovi romani bave se temama modernog siromaštva, isključenosti, radničke klase i klasnih razlika.

Brigita Čolić

Brigita Čolić je inspiracijski, motivacijski i edukacijski pisac i govornik. Poznata po svojim Mudrostima, spojem filozofije, znanja inteligencije i oštrine. Terapeut je i edukator, član IANCP. Osnivač je i urednik više blogova. Autor je više od 30 do sada objavljenih knjiga. Bavi se brojnim tematikama, tako da su tu prisutne knjige filozofskog opusa, knjige posvećene očuvanju i podizanju zdravstvenog stanja te kvalitete života, osobnom rastu i razvoju. Napisala je i ciklus knjiga posvećenih psihoterapiji s naglaskom na psihoanalizu i zasebnu temu PTSP-a. Objavila je i psihoterapijski roma ...

Maria Teresa Nuzzo

Maria Teresa Nuzzo bila je rimokatolička redovnica, osnivačica vjerskog instituta Kćeri Presvetog Srca. Maria Teresa Nuzzo rodena je u katoličkoj obitelji, kao drugo dijete, koje su rodili Paul i Louisa Morrocchi Nuzzo. Njezin stariji brat umro je od kolere. U ranim godinama Marije Terese obrazovanje na Malti nije bilo obvezno. Rijetki su si mogli priuštiti slanje djece u školu. Većina djece radila je da bi zaradila novac, kako bi pomogla svojim obiteljima. Medutim, Maria Teresa imala je sreću, da stekne obrazovanje. Talentirana glazbom, rano se zainteresirala za djecu i njihovu dobrobit. ...

                                     

ⓘ Obrazovanje

Obrazovanje kao pojam ima višestruko značenje. Pod obrazovanjem se podrazumijeva ustanova, proces, sadržaj i rezultat organiziranog i/ili slučajnog učenja u funkciji razvoja različitih kognitivnih sposobnosti, kao i stjecanja raznovrsnih znanja, vještina, umijeća i navika kao primjerice čitanje, pisanje, računanje ili opće znanje o fizičkom, društvenom i gospodarstvenom okruženju.

Obrazovanje ljudi obično se dijeli na formalno – u školama, i neformalno – izvan škole. U Hrvatskoj se formalna naobrazba dijeli u 6 stupnjeva:

  • postdiplomsko obrazovanje
  • srednjoškolsko obrazovanje
  • diplomsko obrazovanje
  • osnovnoškolsko obrazovanje
  • dodiplomsko obrazovanje
  • predškolsko obrazovanje

Osnovna škola u trajanju od 8 godina je obvezna i besplatna poslije 1990. Sve su češće akcije da učenici osim besplatnog pohadanja škola dobivaju i besplatne knjige, u jesen 2004. godine to je realizirano za sve osnovce grada Zagreba. Ostali vidovi školovanja se plaćaju.

                                     

Stažist (razdvojba)

Stažist može značiti: Stažist TV serija, američka TV serija. stažist, osoba koja radi na privremenom položaju u bolnici s namjerom medicinskog obrazovanja, a ne zarade.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →